• Mavka: Zaščitnica gozda (sinhronizirano) // se bosta sva svetova lahko združila proti zlu?

  Sobota, 2. 12., ob 18.00 // Matineja: nedelja, 10. 12., ob 10.00 // Veseli december: torek, 26. 12., ob 17.00

 • Želja (sinhronizirano) // “previdno, kaj si zaželiš”

  Sobota, 9. 12., ob 18.00, 3D // Veseli december: nedelja, 24. 12., ob 10.00 // Sobota, 30. 12., ob 18.00

 • Dragi David // film temelji na podlagi legendarne grožnje na Twitterju, BuzzFeedovemu striparju Adamu Ellisu

  Četrtek, 30. 11., ob 19.00 // Sobota, 2. 12., ob 20.00

 • Troli 3 // čas za petje in ples

  Matineja: nedelja, 3. 12., ob 10.00

 • Vzornik // absurdna pripoved o absurdnih časih

  Ta veseli dan kulture: nedelja, 3. 12., ob 17.00, vstop prost // Šolski filmski abonma in izven, torek, 12. 12., ob 14.00 // Šolski filmski abonma in izven, torek, 12. 12., ob 17.00

 • Igre lakote: Balada o pticah pevkah in kačah // vsak je lačen nečesa

  Nedelja, 3. 12., 19.00 // Sobota, 16. 12., ob 20.00

 • Pero // film Damjana Kozoleta o življenju, karieri in strahovih Petra Musevskega (1965–2020)

  Art kino: torek, 5. 12., ob 19.00

 • T.I.M. // znanstveno-fantastična srhljivka, v kateri robot, v podobi človeka, skuša razdvojiti poročeni par

  Petek, 1. 12., ob 20.00

 • Tadej Toš: ABRAhmm, freestyle comedy // vstopnice so na voljo na blagajni kulturnega doma

  Veseli december: petek, 8. 12., ob 19.30

 

Na sporedu:

Govori z mano

Talk to Me, grozljivka, 2023 (Avstralija), 95 minut, angleščina, Film distribucije FIVIA – Vojnik

 • 20 november 2023
 • Število ogledov: 30
Govori z mano
Ko skupina prijateljev odkrije, kako priklicati duhove s pomočjo balzamirane roke, so navdušeni nad novo zabavo, dokler eden od njih ne gre predaleč in odpre vrat v svet duhov. Potem so se prisiljeni odločiti, komu naj zaupajo – mrtvim ali živim.

Podrobna vsebina
17-letna Mia je sama na dan obletnice smrti svoje mame. Ker ima dovolj očetovega samopomilovanja, se odpravi k svoji najboljši prijateljici Jade. Želi si, da bi lahko živela z njeno družino, mamo Sue, ki jo vedno podpira, in zabavnim mlajšim bratom Rileyjem.

Ko v šoli postane viralen posnetek na Snapchatu o obsedenosti z duhovi, Mia vidi priložnost, da bi spet dobila Jadino pozornost. Jade ima te dni oči samo za Daniela, Mijinega prvega fanta, ko sta bila še otroka. Jade in Daniel sta skeptična, a ju prepriča, da gresta z njo na naslednje klicanje duhov. Ko pa njihovi prijatelji dobijo balzamirano roko, ki naj bi pripadala vidcu, in z njeno pomočjo postanejo za nekaj časa obsedeni z duhovi, odkrijejo svojo novo drogo. Edini pogoj je, da moraš duha izgnati v 90 sekundah, sicer bo hotel ostati. Ko je Mia na vrsti, da prikliče duhove, nadzor nad njenim telesom takoj prevzame jezikavo bitje. Mia je popolnoma navdušena, ker se že dolgo ni počutila tako živo, in ne more več odnehati.

13-letni Riley spremlja Jade in Mio na naslednjo zabavo obsedenosti z duhovi in po prepiru z Jade prepriča Mio, da mu dovoli sodelovati. Vanj se naseli duh, ki trdi, da je Mijina mama, in Mia, ki se obupano želi povezati z njo, prekorači mejo 90 sekund. Zlobni duh napade Rileyja od znotraj in ga hudo poškoduje, zaradi česar pristane v komi.

Rileyja odpeljejo v bolnišnico, kjer popolnoma šokirani najstniki vztrajajo, da mu niso dali drog. Jadina družina za vse krivi Mio in jo začne zavračati, medtem ko Riley neodziven leži v bolnišnici in ne more govoriti. Mio, ki je prav tako prekoračila mejo 90 sekund, vedno pogosteje obiskujejo nadnaravni duhovi, ki lahko srhljivo natančno oponašajo ljudi, tudi njeno mamo. Ostali so in hočejo Rileyja.

Najstniki skušajo najti fanta, ki jim je dal roko, in odkrijejo, da je pred nekaj meseci naredil samomor. Njegov brat verjame, da so ga duhovi prisilili v smrt, da bi za vedno ostal z njimi. Mia in Jade se bojita, da bodo ubili Rileyja, zato se pritihotapita v bolnišnico, da bi duhove izgnali iz njega. Ampak izgon ne uspe in Riley ostane v komi, Mia pa v svetu duhov vidi, kakšno agonijo preživlja.

Mia zaradi stalnih srhljivih videnj in zlobnih paranormalnih bitij vedno teže ohranja razum, ampak ne more nehati uporabljati roke. Duh, ki se izdaja za njeno mamo, Mio prosi, naj Rileyja odreši muk. Napade jo še en duh, ki se izdaja za njenega očeta. Medtem ko se brani, svojega pravega očeta tragično zamenja za duha in ga zabode v vrat.

Mia je odločena Rileyja odrešiti muk in Jade zmami stran od bolnišnice, češ da ima nov načrt, namesto tega pa ugrabi paraliziranega Rileyja, ga posadi na invalidski voziček in odpelje iz bolnišnice na avtocesto. Ravno ko ga hoče poriniti pred avtomobile, pride Jade in Mio zbije mimovozeči avto.

Mia je spet v bolnišnici, kjer je Riley čudežno okreval, z njim pa sta Sue in Jade. Nihče pa ne vidi ali sliši Mie. Vleče jo k čudni svetlobi in sliši glasove, ki ji pravijo, naj govori z njimi. Ko zgrabi iztegnjeno roko, ugotovi, da so se stvari obrnile in je vstopila v svet duhov.

Art kino: torek, 26. 12., ob 19.00


Tedenski pregled prireditev