Abonmajska sezona 2022/2023

Ob pripravi nove abonmajske sezone nismo mogli mimo zadnjih dveh let, ki sta tako spremenili tok dogajanja in življenje v našem vsakdanu, pa vendar nam je pretekla sezona dokazala, da brez kulturnih vsebin, dogodkov, prireditev, dogajanja v živo ni mogoče nadaljevati. Takoj po ponovnem odprtju dvoran in kinematografov ste se zvesti obiskovalci vrnili in tako je tok dogajanja počasi prehajal v ustaljen ritem.

V novi abonmajski sezoni smo si prizadevali pripraviti bogato in raznoliko ponudbo.

Abonmajski program smo zastavili z namenom, da bi se nam ponovno pridružilo čim več ljubiteljev lepih umetnosti, hkrati pa bi bili kulturni dogodki obiskovalcem v razmislek in naložba za naprej. Pred vami je knjižica nabora abonmajev, program smo skrbno izbrali, z namenom, da zadovoljimo tako širše kot tudi zahtevnejše občinstvo.

Na takšen način želimo ohranjati kontinuiteto kvalitetne ponudbe še naprej, zato vas vabimo, da izmed ponujenega izberete nekaj zase in svoje najbližje in tako podprete kulturno dogajanje.

Dobrodošlica vsem novim abonentom in hvala za zaupanje vsem, ki ste naši zvesti obiskovalci že vrsto let.

Naša ponudba v sezoni 2022/2023


Gledališki abonma

V Gledališkem abonmaju smo z izborom predstav zarisali žanrsko raznolik program, ki na kvaliteten in angažiran način nastavlja ogledalo družbi. V abonmaju se bo predstavilo pet poklicnih gledališč.


 

Wolfov koncertni abonma – Wolf povezuje

Skupaj z Društvom Hugo Wolf Slovenj Gradec smo pripravili glasbeni abonma Wolf povezuje in uspeli zagotoviti gostovanje nekaterih izvrstnih inštrumentalnih in vokalnih interpretov. Abonma zajema šest koncertov.


 

Filmski abonmaji in art kino

V Večernem filmskem abonmaju, Dijaškem filmskem abonmaju in art programu Art kino torki bomo predstavili nekatere evropske in svetovne filmske presežke in nagrajence prestižnih svetovnih in domačih festivalov, organizirali pogovore z ustvarjalci in posebno pozornost posvetili domači filmski produkciji. Kino ob kavi bo še naprej na sproščen in družaben način ponujal vpogled v raznoliko svetovno filmsko produkcijo. Na voljo je tudi Otroški filmski abonma z 8 izbirnimi animiranimi filmi.

 

Lutkovni abonma

Za naše najmlajše obiskovalce smo pripravili šest lutkovnih predstav: primerne so za otroke od 3. leta starosti dalje. Zavedamo se pomena tega občinstva, zakaj to bo naša jutrišnja baza.

 

Abonma Opera in balet Maribor

V ponudbi ohranjamo organizirane obiske predstav Opere in baleta Maribor.  V novi sezoni bo na ogled 6 predstav.

In seveda – ne prezrite določenih ugodnosti, ki jih lahko uveljavite ob vpisu posameznih abonmajev.
Želimo, da bi čim več ljubiteljev umetnosti v izbranem programu našlo veliko lepega in vrednega zase in za svoje najbližje.

Andreja Gologranc, direktorica,
in kolektiv Kulturnega doma Slovenj Gradec
Vpis v abonmaje za sezono 2022/23 bo potekal v septembru.

Stari abonenti se lahko vpišejo v času od 13. do 16. septembra, novi abonenti pa od 16. do 30. septembra oz. do razprodaje sedežev. (Vpis v abomna Opera in balet Maribor bo potekal do vključno 23. 9. 2022
 oz. do zapolnitve sedežev.)

Vpis lahko opravite na blagajni Kulturnega doma Slovenj Gradec:

• v dopoldanskem času: od ponedeljka do petka od 9.00 do 12.00
• v popoldanskem času: v torek in četrtek od 17.00 do 19.00

Vpišete se lahko tudi z elektronsko prijavnico, ki jo najdete na naši spletni strani: www.kulturni-dom-sg.si in jo pošljete na elektronski naslov blagajna@kulturni-dom-sg.si,

ali klasično izpolnjeno prijavnico pošljete na naslov:
Kulturni dom Slovenj Gradec, Francetova cesta 5, 2380 Slovenj Gradec.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo po telefonu:
• 02 881 24 93 (blagajna)
• 051 605 243 (tajništvo)

Elektronski naslov: blagajna@kulturni-dom-sg.si