Abonmajska sezona 2020/2021

 

Spoštovani ljubitelji umetnosti, dragi stari in novi člani abonmajev, dragi naši zvesti obiskovalci!
V teh nepredvidljivih časih, ko se že soočamo s posledicami pandemije in ustavitve javnega življenja in ko je dogajanje v naši družbi vse prej kot optimistično, spodbudno in pozitivno, se zavedamo, da tukaj in zdaj ostaja naša privrženost umetnosti in kulturi. Želimo si, da v naš kulturni dom, kjer delujemo, prinašamo pozitivno energijo in upanje tudi v novi sezoni.
V tem dogajanju nam ostaja veliko odprtih vprašanj, kako se boste obiskovalci vrnili v dvorane, na obiske prireditev, predstav, kina, koncertov v okoliščinah, ki so drugačne, kot ste jih vajeni. A nekaj vemo zagotovo, da brez vas, zveste publike, ni prireditev in dogodkov v živo, neponovljivo, tukaj in zdaj. Zato vas, dragi obiskovalci, še posebej to sezono vabimo k vpisu abonmajev, ki smo jih pripravili.
Abonmajski izbor smo zastavljali z namenom, da bi se ponujenemu pridružilo čim več ljubiteljev lepih umetnosti, hkrati pa bi bili kulturni dogodki obiskovalcem v razmislek in naložba za naprej. Čeprav bomo v tej sezoni s sedeži številčno omejeni, se bomo potrudili narediti najboljše.
Podprite nas z obiskom!
V naprej se vam zahvaljujemo za naklonjenost in zaupanje.

 

Naša ponudba v sezoni 2020/2021


Gledališki abonma

V Gledališkem abonmaju smo z izborom predstav zarisali žanrsko raznolik program, ki na kvaliteten in angažiran način nastavlja ogledalo družbi. V abonmaju se bo predstavilo šest poklicnih gledališč.

Gledališki abonma


Wolfov koncertni abonma – Wolf povezuje

Skupaj z Društvom Hugo Wolf Slovenj Gradec smo pripravili glasbeni abonma Wolf povezuje in uspeli zagotoviti gostovanje nekaterih izvrstnih inštrumentalnih in vokalnih interpretov. Abonma zajema sedem koncertov.

Wolfov koncertni abonma

 

Filmski abonmaji in art kino

V Večernem filmskem abonmaju, Dijaškem filmskem abonmaju in art programu Art kino torki bomo predstavili nekatere evropske in svetovne filmske presežke in nagrajence prestižnih svetovnih in domačih festivalov, organizirali pogovore z ustvarjalci in posebno pozornost posvetili domači filmski produkciji. Kino ob kavi bo še naprej na sproščen in družaben način ponujal vpogled v raznoliko svetovno filmsko produkcijo. V novi sezoni vpisujemo tudi nov Otroški nedeljski filmski abonma, ki bo namenjen najmlajšim obiskovalcem filmskih matinej ob nedeljah dopoldan.

Filmski abonmaji in art kino

 

Lutkovni abonma

Za naše najmlajše obiskovalce smo pripravili šest lutkovnih predstav: primerne so za otroke od 3. leta starosti dalje. Zavedamo se pomena tega občinstva, zakaj to bo naša jutrišnja baza.

Lutkovni abonma

 

Abonma Opera in balet Maribor

V ponudbi ohranjamo organizirane obiske predstav Opere in baleta Maribor. V sezoni 2020/21 bo zaradi vseh omejitev vpis za nove abonente omejen.
In seveda – ne prezrite določenih ugodnosti, ki jih lahko uveljavite ob vpisu posameznih abonmajev.
Želimo, da bi čim več ljubiteljev umetnosti v izbranem programu našlo veliko lepega in vrednega zase in za svoje najbližje.

Abonma Opera in balet SNG Maribor

Andreja Gologranc, direktorica,
in kolektiv Kulturnega doma Slovenj Gradec
Vpis v abonmaje za sezono 2020/2021 bo potekal v mesecu oktobru.
Število sedežev v dvorani je omejeno in prilagojeno glede na priporočila NIJZ.
Stari sedežni red ne velja.
Stari abonenti se lahko vpišejo v času od 5. do 12. oktobra 2020, novi abonenti pa od 13. do 26. oktobra 2020 oz. do razprodaje sedežev.

Vpis lahko opravite na blagajni Kulturnega doma Slovenj Gradec:
• v dopoldanskem času: od ponedeljka do petka med 9.30 in 12.30;
• v popoldanskem času: v ponedeljek in torek od 17.00 do 19.00.


Vpišete se lahko tudi tako, da izpolnite prijavnico iz abonmajske brošure in nam jo pošljete po klasični pošti na naslov:
Kulturni dom Slovenj Gradec
Francetova cesta 5
2380 Slovenj Gradec

Vpišete se lahko tudi z elektronsko prijavnico, ki jo najdete na naši spletni strani (kliknite za povezavo).

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo po telefonu:
02 881 24 93 (blagajna KD SG),
051 605 243 (tajništvo KD SG) ali
elektronski pošti: blagajna@kulturni-dom-sg.si