Abonmajska sezona 2023/2024

Z veseljem smo spremljali zadnjo sezono, kako ste se zvesti obiskovalci vrnili v polnem številu nazaj v dvorano, na prireditve, v kino, kar nas je razveseljevalo skozi celo leto.

V letu 2023 Kulturni dom Slovenj Gradec obeležuje dve obletnici, 40-letnico delovanja kulturnega doma in 95-letnico delovanja kina, zato vas še posebej vabimo na naše abonmajske predstave in dogodke, ki smo jih pripravili za vas in od koder vas želimo skupaj z ustvarjalci popeljati v svet znanega in neznanega ter povabiti k odkrivanju različnih pogledov na družbene aktualnosti.

Abonmajski program smo zastavili z namenom, da bi se nam ponovno pridružilo čim več ljubiteljev lepih umetnosti, hkrati pa bi vas kulturni dogodek nagovarjal k razmisleku.

Želimo si, da bi v programu izbrali kaj zase in svoje najbližje ter prepoznali skrbno izbran program z namenom, da zadovoljimo tako širšo publiko kot zahtevnejše občinstvo.

Seveda smo omejeni z našimi prostorskimi in tehničnimi zmožnostmi, zato smo se še posebej potrudili, da izberemo izmed ponujenega najboljše.

Hvala za zaupanje vsem, ki ste nam zvesti že vrsto let, in dobrodošlica vsem novim abonentom ter obiskovalcem.

Veselimo se ponovnega druženja!

 

NAŠA PONUDBA V SEZONI 2023/2024

GLEDALIŠKI ABONMA 

V gledališkem abonmaju smo z izborom predstav zarisali žanrsko raznolik program, ki na kvaliteten in angažiran način nastavlja ogledalo družbi. V abonmaju se bo predstavilo pet poklicnih gledališč.WOLFOV KONCERTNI ABONMA – WOLF POVEZUJE

Skupaj z Društvom Hugo Wolf smo pripravili glasbeni abonma Wolf povezuje in uspeli zagotoviti gostovanje nekaterih izvrstnih interpretov glasbe, v abonma smo z novo sezono vključili tudi zaključni koncert ob 30. obletnici solopevske šole.


FILMSKI ABONMAJI IN ART KINO 

V filmskih abonmajih Kino ob kavi, art programu, Večernem filmskem abonmaju in Šolskem filmskem abonmaju bomo predstavili nekatere evropske in svetovne filmske presežke in nagrajence prestižnih svetovnih in domačih festivalov, organizirali premierne pogovore z ustvarjalci in posebno pozornost posvetili domači filmski produkciji. Kino ob kavi bo še naprej na sproščen in družaben način ponujal vpogled na raznoliko svetovno filmsko produkcijo. Nedeljski Otroški filmski abonma pa še naprej ohranja 8 izbirnih animiranih filmov.

LUTKOVNI ABONMA

V Lutkovnem abonmaju bomo predstavili šest lutkovnih predstav za naše najmlajše obiskovalce. Predstave so primerne za otroke od 3. leta dalje.

ABONMA OPERA IN BALET

V ponudbi abonmajev ostaja organiziran obisk abonmaja Opera in balet Maribor, ki je že stalnica v ponudbi naših abonmajev. Na ogled bo 6 predstav.

 

Naj vas povabimo, da ne prezrete določenih ugodnosti, ki jih lahko izkoristite ob vpisu posameznih abonmajev.

Želimo si, da bi vas čim več ljubiteljev umetnosti v naboru našega programa našlo kaj vrednega in lepega zase.

Andreja Gologranc, direktorica,
in kolektiv Kulturnega doma Slovenj Gradec
Vpis v abonmaje za sezono 2023/24 bo potekal v septembru.

Stari abonenti se lahko vpišejo v času od 11. do 14. septembra, novi abonenti pa od 15. do 30. septembra oz. do razprodaje sedežev. (Vpis v abomna Opera in balet Maribor bo potekal do vključno 22. 9. 2023
 oz. do zapolnitve sedežev.)

Vpis lahko opravite na blagajni Kulturnega doma Slovenj Gradec:

• v dopoldanskem času: od ponedeljka do petka od 9.00 do 12.00
• v popoldanskem času: v torek in četrtek od 17.00 do 19.00

Vpišete se lahko tudi z elektronsko prijavnico, ki jo najdete na naši spletni strani: www.kulturni-dom-sg.si in jo pošljete na elektronski naslov [email protected],

ali klasično izpolnjeno prijavnico pošljete na naslov:
Kulturni dom Slovenj Gradec, Francetova cesta 5, 2380 Slovenj Gradec.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo po telefonu:
• 02 881 24 93 (blagajna)
• 051 605 243 (tajništvo)

Elektronski naslov: [email protected]