Filmski abonmaji

Naj živi filmska umetnost v kinu, na velikem platnu! Kino Slovenj Gradec obeležuje 95 let!

DIJAŠKI FILMSKI ABONMA

Dijaški filmski abonma dijake sooča z žanrsko raznoliko svetovno kinematografsko produkcijo, ki ponuja atraktivne diskurze o življenju, o katerem govorijo filmske zgodbe, pa tudi o sami filmski umetnosti ter njeni produkciji, od ideje, scenarija, preko snemanja, montaže, vse do filmske premiere. Hkrati gre za umetniško zvrst, s katero se mladi nevede soočajo dnevno, ko objavljajo svoje videoposnetke na socialnih omrežjih. Pametni telefon je s funkcijo, ki omogoča fotografiranje in snemanje, pravzaprav »replika« prve filmske kamere, ki je prav tako omogočala snemanje, a tudi predvajanje posnetega dogajanja. Gre za filmsko izobraževanje, zato pripravimo uvodne in zaključne pogovore ob filmskih projekcijah. 

Dijaški filmski abonma se izvaja enkrat mesečno, vsak drugi torek v mesecu v dveh redih, in sicer ob 14. in 17. uri.

V abonma je vključenih 8 filmskih projekcij s pogovorom po projekciji in 1 dodatna filmska projekcija po lastnem izboru.


KINO OB KAVI

Abonma Kino ob kavi na sproščen in družaben način ob dopoldanski kavi ponuja ogled raznolike filmske produkcije z različnih delov sveta. Filmska umetnost je kulturno-umetniška dobrina, ki na vizualni in narativni ravni odslikava svojsko življenje naše človeške civilizacije, lahko pa nas popelje tudi v nepredvidljive domišljijske svetove, v katerih smo praviloma uživali skozi literaturo, vendar jo današnje produkcijsko-tehnične zmožnosti filmske industrije lahko poustvarijo na neverjetno realistični atraktivni vizualni ravni. Abonma presega samo ogled filma, dopolnjujemo ga z uvodnimi in zaključnimi pogovori o filmu in filmski umetnosti.

Filmski abonma Kino ob kavi se izvaja enkrat mesečno, predvidoma vsak tretji torek dopoldan ob 10. uri.

Abonma zajema 8 filmskih projekcij.VEČERNI FILMSKI ABONMA

V sklopu Večernega filmskega abonmaja si lahko v času od oktobra 2023 do maja 2024, med abonmajsko sezono, ogledate osem filmov po lastnem izboru. Abonma zajema celoten filmski program, vključene so tudi premiere slovenskih filmov.

Abonma zajema 8 filmskih projekcij ob 19. ali 20.


OTROŠKI FILMSKI ABONMA

V abonma je vključenih 8 matinejskih animiranih filmov. Filmi bodo na sporedu predvidoma ob nedeljah dopoldan.

Cena abonmaja je 25 evrov.


ART KINO TORKI

Filmski art program smo v našo redno ponudbo kulturnih prireditev uvrstili že pred leti. Kulturni dom Slovenj Gradec je v sklopu Male kino mreže (Kino Velenje, Kino Trbovlje in Kino Slovenj Gradec) vse od začetka leta 2011 član evropskega združenja kinematografov Europa Cinemas in tudi ustanovni član Art kino mreže Slovenije, zato so Art kino torki namenjeni projekcijam kvalitetnih in umetniških filmov, ki jih distributerji ponujajo na slovenskem filmskem trgu.

V sklopu torkovih večernih projekcij obiskovalcem vsako sezono predstavimo približno 50 filmov. To so predvsem filmi evropske produkcije, neodvisni filmi in mednarodne produkcije, slovenski prvenci in nagrajenci večjih svetovnih festivalov; med njimi je veliko filmov s programa Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala (Liffe). Na sporedu bodo tudi premiere slovenskih filmov, na katere vabimo ustvarjalce filmov, ki so pri obiskovalcih vedno dobro sprejete.

Projekcije vsak torek ob 19. ali 20. uri.