Filmski abonmaji

Naj živi filmska umetnost v kinu, na velikem platnu, v živo, zato v novi abonmajski sezoni kino abonmajev ponujamo:

DIJAŠKI FILMSKI ABONMA
Dijaški filmski abonma sooča z žanrsko raznoliko svetovno kinematografsko produkcijo, ki ponuja atraktivne diskurze o življenju, o katerem govorijo filmske zgodbe, pa tudi o sami filmski umetnosti ter njeni produkciji, od ideje, scenarija, preko snemanja, montaže, vse do filmske premiere. Hkrati gre za umetniško zvrst, s katero se mladi nevede soočajo dnevno, ko objavljajo svoje video posnetke na socialnih omrežjih. Pametni telefon je s funkcijo, ki omogoča fotografiranje in snemanje, pravzaprav “replika” prve filmske kamere, ki je prav tako omogočila snemanje, a tudi predvajanje posnetega dogajanja. Boljše je znanje o filmu, bolj zanimiv bo posnetek s telefonom. Gre za filmsko izobraževanje, zato uvodna in zaključna predavanja ter razprave ob filmskih projekcijah vodi režiser in scenarist dr. Uroš Zavodnik.

Dijaški filmski abonma se izvaja enkrat mesečno, vsak drugi torek v mesecu v dveh redih ob 14.00 in 17.00. V abonma je vključenih 8 filmskih projekcij s pogovorom po projekciji in 1 dodatno filmsko projekcijo po lastnem izboru.KINO OB KAVI
Filmski abonma Kino ob kavi na sproščen in družaben način, ob dopoldanski kavi, ponuja vpogled v raznoliko filmsko produkcijo z različnih koncev sveta. Filmska umetnost je kulturno-umetniška dobrina, ki na vizualni in narativni ravni odslikava svojsko življenje naše človeške civilizacije, lahko pa nas popelje tudi v nepredvidljive domišljijske svetove, v katerih smo praviloma uživali skozi literaturo, vendar jo današnje produkcijsko-tehnične zmožnosti filmske industrije lahko poustvarijo na neverjetno realistični atraktivni vizualni ravni. Abonma presega ogled filma, zato ga z uvodnimi in zaključnimi diskurzi o filmski umetnosti dopolnjuje režiser in scenarist dr. Uroš Zavodnik. Hkrati ni nujno vezan na izbor kulturnega doma, saj je odprt tudi za sugestije abonentov, ki lahko predlagajo filme v izbor in le-ti se lahko zavrtijo, če bo na razpolago ustrezna kopija filma.

Filmski abonma Kino ob kavi se izvaja enkrat mesečno, praviloma ob torkih dopoldne ob 10.00. Abonma zajema 8 filmskih projekcij.VEČERNI FILMSKI ABONMA
V sklopu Večernega filmskega abonmaja v času od oktobra 2022 do maja 2023 si lahko med abonmajsko sezono ogledate osem filmov po lastnem izboru.

Abonma zajema celoten filmski program, vključene so tudi premiere slovenskih filmov.Abonma zajema 8 filmskih projekcij ob 19. ali 20 uri.


OTROŠKI FILMSKI ABONMA

Otroški filmski abonma je namenjen najmlajšim.

V sklopu abonmaja si boste lahko ogledali osem animiranih filmov po lastnem izboru.

Otroški nedeljski filmski abonma je lahko tudi lepo darilo in priložnost za družinski obisk filma. Cena abonmaja je 25 eur.


ART KINO TORKI

Filmski art program smo v našo redno ponudbo kulturnih prireditev uvrstili že pred leti. Kulturni dom Slovenj Gradec je v sklopu Male kino mreže (Kino Velenje, Kino Trbovlje in Kino Slovenj Gradec) vse od začetka leta 2011 član evropskega združenja kinematografov Europa Cinemas in tudi ustanovni član Art kino mreže Slovenije, zato so Art kino torki namenjeni projekcijam kvalitetnih in umetniških filmov, ki jih distributerji ponujajo na slovenskem filmskem trgu. V sklopu torkovih večernih projekcij obiskovalcem vsako sezono predstavimo približno 50 filmov. To so predvsem filmi evropske produkcije, neodvisni filmi in mednarodne produkcije, slovenski prvenci in nagrajenci večjih svetovnih festivalov; med njimi je veliko filmov s programa Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala (Liffe). Na sporedu bodo tudi premiere slovenskih filmov, na katere vabimo ustvarjalce filmov: in so pri obiskovalcih vedno dobro sprejete.

Projekcije ob torkih ob 19. ali 20. uri