• Mavka: Zaščitnica gozda (sinhronizirano) // se bosta sva svetova lahko združila proti zlu?

    Sobota, 2. 12., ob 18.00 // Matineja: nedelja, 10. 12., ob 10.00 // Veseli december: torek, 26. 12., ob 17.00

  • Želja (sinhronizirano) // “previdno, kaj si zaželiš”

    Sobota, 9. 12., ob 18.00, 3D // Veseli december: nedelja, 24. 12., ob 10.00 // Sobota, 30. 12., ob 18.00

  • Dragi David // film temelji na podlagi legendarne grožnje na Twitterju, BuzzFeedovemu striparju Adamu Ellisu

    Četrtek, 30. 11., ob 19.00 // Sobota, 2. 12., ob 20.00

  • Troli 3 // čas za petje in ples

    Matineja: nedelja, 3. 12., ob 10.00

  • Vzornik // absurdna pripoved o absurdnih časih

    Ta veseli dan kulture: nedelja, 3. 12., ob 17.00, vstop prost // Šolski filmski abonma in izven, torek, 12. 12., ob 14.00 // Šolski filmski abonma in izven, torek, 12. 12., ob 17.00

  • Igre lakote: Balada o pticah pevkah in kačah // vsak je lačen nečesa

    Nedelja, 3. 12., 19.00 // Sobota, 16. 12., ob 20.00

  • Pero // film Damjana Kozoleta o življenju, karieri in strahovih Petra Musevskega (1965–2020)

    Art kino: torek, 5. 12., ob 19.00

  • T.I.M. // znanstveno-fantastična srhljivka, v kateri robot, v podobi človeka, skuša razdvojiti poročeni par

    Petek, 1. 12., ob 20.00

  • Tadej Toš: ABRAhmm, freestyle comedy // vstopnice so na voljo na blagajni kulturnega doma

    Veseli december: petek, 8. 12., ob 19.30

 

Na sporedu:

Okus strasti

La passion de Dodin Bouffant, romantična zgodovinska drama, 2023 (Francija), 145 minut, francoščina, Film distribucije FIVIA – Vojnik

  • 20 november 2023
  • Število ogledov: 40
Okus strasti
Film, v katerem priprava hrane in gurmanska strast nista zgolj obstransko opravilo, temveč osrednje gonilo pripovedi, s katerim liki izražajo medsebojno naklonjenost in ljubezen.

Leto 1885. Neprekosljiva kuharica Eugenie na idiličnem francoskem podeželju že dvajset let dela za slovitega šefa Dodina. V tem času sta se njuna gastronomska praksa in medsebojno občudovanje postopoma prelevila v romantično razmerje. Njuno sodelovanje vedno znova porodi vsakič nove zamisli za jedi, ki očarajo tudi najbolj priznane kuharske mojstre sveta. Po drugi strani pa se Eugenie nikoli ni želela poročiti z Dodinom, saj še vedno ceni občutek svobode. Možakar se zato odloči, da bo storil nekaj, česar ni še nikoli …

“Brillat-Savarin je prvi napisal delo o filozofiji gastronomije. Čudovita knjiga in čtivo, ki ga ne gre zamuditi. Navdihnila je velik del mojega filma. Izvemo, kako je v določenem zgodovinskem trenutku Francija vzpostavila red v gastronomiji. Francozi so bili tisti, ki so opredelili, da je jed treba pripraviti na prav določen način. Francozi so predpisali, kako pripraviti pogrinjek, kateri jedilni pribor in kozarci ustrezajo določeni jedi. Francozi so uveljavili spajanje okusov z dopolnjevanjem določene jedi z njej najprimernejšim vinom. /…/ Ni naključje, da se je francoska gastronomija ohranila kot vodilna sveta.” (Anh Hung Tran)

Art kino: torek, 19. 12., ob 19.00

Tedenski pregled prireditev