• Obuti maček: Zadnja želja (sinhronizirano) // Obuti maček se bo odpravil na svojo največjo misijo doslej

  Matineja, nedelja, 5. 2., ob 10.00

 • Lil, Lil, krokodil (sinhronizirano) // igrani film, posnet po otroški knjigi, o krokodilu, ki živi v New Yorku

  Sobota, 4. 2., ob 18.00 Matineja: nedelja, 19. 2., ob 10.00

 • Enkratni Mare (sinhronizirano) // ulični maček s popolno prevaro za služenje denarja

  Matineja, nedelja, 12. 2., ob 10.00

 • Avatar: Pot vode // film, ki podira rekorde v svetu in v Sloveniji

  Sobota, 4. 2., ob 20.00, 3D

 • žbam! // duhovito preizpraševanje različnih družbenih vlog

  Gledališki abonma in izven, petek, 3. 2., ob 19.30

 • Asterix & Obelix: Srednje kraljestvo // nerazdružljiva junaka na popotovanju do Kitajske

  Nedelja, 5. 2., ob 17.00

 • Kit // zgodba o osamljenem učitelju angleščine, ki se bori s težko obliko debelosti

  Nedelja, 5. 2., ob 19. 30 // Nedelja, 26. 2., ob 19.00

 • Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku // podelitev Bernekerjevih odličij

  Torek, 7. 2., ob 18.00

 • Trkanje v koči // srhljivka, ki bo družino na počitnicah postavila pred nepredstavljivo preizkušnjo

  Četrtek, 9. 2., ob 19.00 // Sobota, 11. 2., ob 20.00

 • Vroči Mike: Zadnji ples // ob Channingu Tatumu glavno žensko vlogo zavzame Salma Hayek Pinault

  Petek, 10. 2., ob 20.00 // Nedelja, 12. 2., ob 17.00 // Nedelja, 19. 2., ob 19.00

 • 100% Volk (sinhronizirano) // animirana komična pustolovščina

  Sobota, 11. 2., ob 18.00 // Sobota, 18. 2., ob 18.00 // Matineja, nedelja, 26. 2., ob 10.00

 • Mož z imenom Otto // film, ki temelji na komični in ganljivi švedski knjižni uspešnici

  Nedelja, 12. 2., ob 19.30

 • Po soncu // film uvrščen na številnih lestvicah najboljših filmov leta 2022

  Šolski filmski abonma in izven, torek, 14. 2., ob 14.00 // Šolski filmski abonma in izven, torek, 14. 2., ob 17.00

 • Titanik 3D - re release // ob praznovanju 25. obletnice, prenovljena različica filma Jamesa Camerona, ki je prejel več oskarjev, izdana v novi, izboljšani 4K 3D tehnologiji

  Valentinovo: torek, 14. 2., ob 19.00 // Petek, 17. 2., ob 20.00

 

Na sporedu:

Titanik 3D - re release

Titanic 3D, romantična drama, ZDA (2012), 194 min, angleščina, Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

 • 21 januar 2023
 • Število ogledov: 61
Titanik 3D - re release
Scenarij: James Cameron
Režija: James Cameron

Ob praznovanju 25. obletnice, bo prenovljena različica filma Jamesa Camerona - Titanik, ki je prejel vec oskarjev, izdana v novi, izboljšani 4K 3D tehnologiji. Igralsko zasedbo predstavljata dobitnika oskarja Leonardo DiCaprio in Kate Winslet, film pa je epska, akcijska romanca, ki se dogaja na nesrečnem – prvem potovanju “nepotopljivega” Titanika, največjega premikajočega se objekta, ki je bil kadarkoli zgrajen.

Titanik je prejel rekordnih 11 oskarjev, v kategorijah za najboljši film, najboljšo režijo, najboljšo kinematografijo, najboljšo filmsko montažo, najboljšo umetniško režijo, najboljšo kostumografijo, najboljšo izvirno dramsko glasbo, najboljša izvorna pesem, najboljši zvok, najboljšo montažo zvočnih učinkov in najboljše vizualne učinke. Po prvi izdaji leta 1997, je film postal najdonosnejši film vseh časov, trenutno pa je v tej kategoriji tretji najdonosnejši film na svetu.

V filmu Titanik igrajo Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde, Danny Nucci, Gloria Stuart, David Warner, Victor Garber in Bill Paxton, scenarij za film je napisal James Cameron, ki je film tudi režiral. Producirala pa sta ga Cameron in Jon Landau, Rae Sanchini pa je bila izvršna producentka.

Ponovno predvajanje tega ikoničnega filma, v novi in izboljšani 4K 3D tehnologiji, v kinematografe po Sloveniji prihaja 9. februarja v distribuciji Blitz Film & Video Distribution.

Titanik Jamesa Camerona je akcije poln ljubezenski film epskih razsežnosti, ki se dogaja na usodnem prvem potovanju ladje Titanik – ponosa družbe White Star Line in tiste čase največjega plovečega objekta, kar so jih dotlej zgradili. Najbolj luksuzna križarka svoje dobe – »ladja sanj« – je v smrt v ledenih vodah severnega Atlantika zgodaj tistega jutra 15. aprila 1912 ponesla prek 1500 ljudi.

Titanikje še vedno tudi drugi najbolj donosni film vseh časov – od izida leta 1997 je po vsem svetu prinesel prek 1,8 milijard dolarjev in prehiteva ga le znanstveno-fantastična pustolovščina v tehniki 3D Avatar – prav tako stvaritev Jamesa Camerona. Po All About Eve je to šele drugi film, ki si je med ostalimi lovorikami (štirje zlati globusi, nagrade Cehov filmskih igralcev, ameriških režiserjev in ameriških producentov, deset nominacij za bafto…) prislužil 14 nominacij za oskarja. Domov jih je odnesel 11 (med njimi za film, režiserja in pesem My Heart Will Go On, ki je ob treh grammyjih postavljala lastne rekorde) – kar je pred tem uspelo le Ben Hurju, za njim pa epopeji The Lord of the Rings: The Return of the King. Za nameček je spočel karieri glavnih zvezdnikov Leonarda DiCapria in Kate Winslet.

Zdaj – na stoto obletnico potovanja– film na platna prihaja »izboljšan«, v 3D formatu.

Potovanje Titanika v filmu se začne v sodobnosti, nad grobiščem legendarne ladje dve milji in pol pod gladino oceana. Ambiciozni lovec na zaklade (Bill Paxton) se namerava dokopati bogastev te nekdaj veličastne križarke, na površje pa privleče doslej neizpovedane zgodbe… Tragične ruševine se odmikajo in razkrivajo bleščavost palače, ki je bila nekoč Titanik, pripravljajoč se na svoje krstno potovanje z obale Anglije. Med tisočimi, ki si obetajo »bon voyage«, je usoda pozvala dve mladi duši in ju izzvala, da se predata strasti, ki bo za vedno spremenila njuni življenji: sedemnajstletna Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet) prihaja iz ameriškega višjega sloja in se duši pod tesnimi pravili in pričakovanji edvardijanske družbe. Zaljubi se v svobodnjaškega potnika iz podpalubja, Jacka Dawsona (Leonardo DiCaprio). Ko ji ta pokaže svet, ki se razprostira zunaj njene zlate kletke, njuna prepovedana ljubezen spočne mogočno skrivnost, ki skozi leta in desetletja odmeva v sedanjost. Prav nič na svetu ju ne bo razdvojilo – niti nekaj tako nepredstavljivega, kot je potopitev Titanika.

Valentinovo: torek, 14. 2., ob 19.00
Petek, 17. 2., ob 20.00


Tedenski pregled prireditev