• Kulturni dom Slovenj Gradec

    ODLIČNE FILME VAM ODSLEJ PONUJAMO TUDI PREK SPLETA

ODLIČNE FILME VAM ODSLEJ PONUJAMO TUDI PREK SPLETA

NOVOST PRI NAS – KINO NA SPLETU!

Kino Kulturni dom Slovenj Gradec je eden izmed dvajsetih kinematografov v Art kino mreži Slovenije (AKMS), ki od 8. marca prek lastne spletne platforme omogoča ogled skrbno izbranega filmskega programa.

Platforma je preprosta in varna za uporabnika, omogoča legalen ogled filmov, z enotnim kuriranim programom in cenikom. Program bomo pripravljali tedensko, z enim dogodkom – predstavitev novega filma – za splošno publiko (vsak četrtek ob 19. uri) in enim  dogodkom za mlada občinstva (vsako soboto ob 17. uri). 
Ogledati si ga bo mogoče na osebnem računalniku, tablici, pametnem telefonu ali televizorju. Vse o registraciji, računu in najemu filma izveste na spletni platformi. Sledili bodo tudi spremljevalni dogodki in vsebine.

In uvoden spored?

Začetek delovanja bo v prvem tednu otvoril film Asistentka režiserke Kitty Green, ki bo na sporedu od 8. marca.
Na četrtkovem dogodku bo 11. marca predstavljen film Poletje ’85 režiserja Françoisa Ozona, v soboto, 13. marca, pa bodo sledili filmi za mlada občinstva: Rocca spreminja svet, Kolonija: mularija in Loti in izgubljeni zmaji.

**********************

Art kino mreža Slovenije

Art kino mreža Slovenije
Filmski program je dostopen TUKAJ:

https://online.artkinomreza.si/

Spletna platforma je kinu komplementarna storitev, ki jo člani AKMS in s tem Kino Kulturni dom Slovenj Gradec omogoča v tesnem partnerstvu z distributerji oziroma ponudniki vsebin. V času zaprtja kinematografov gledalcem ponuja spletni ogled filmov, ko pa so kini odprti, omogoča dostop do filmskega programa vsem tistim, ki zaradi katerega koli razloga ne morejo ali težje obiščejo kino. Ponudba spletne platforme AKMS se bo zato razvijala in dopolnjevala.


 

Na sporedu:

Zakaj skačem

The Reason I Jump, dokumentarni film, Velika Britanija/ZDA (2020), 82 minut, Demiurg

  • 24 marec 2021
  • Število ogledov: 65
Zakaj skačem

režija: Jerry Rothwell; fotografija: Ruben Woodin Dechamps; montaža: David Charap; glasba: Nainita Desai; zvok: Nick Ryan; produkcija: Jeremy Dear, Stevie Lee, Al Morrow

 

Film, posnet po knjižni uspešnici negovorečega avtističnega dečka, je senzorično filmsko popotovanje po neznanem svetu. Dokumentarec, ki nam odpre oči in zruši naše predstave o avtizmu.

Naoki Higashida je pri trinajstih letih napisal knjigo, v kateri je opisal svoje izkušnje negovorečega avtista. Dečkovi zapisi se v filmu prepletejo z intimnimi portreti petih mladih ljudi z različnih koncev sveta. Medtem ko opazujemo vsakdanje trenutke iz njihovih življenj, nam Naoki razkriva, kaj zanj pomeni avtizem, kako se njegovo doživljanje sveta razlikuje od našega in zakaj se vede tako, kot se: zakaj skače.

 

Festivali, nagrade: Sundance (nagrada občinstva); Vancouver (nagrada občinstva); nagrada britanskega neodvisnega filma (BIFA) za najboljši dokumentarec in najboljši zvok); Denver (nagrada za najboljši celovečerni dokumentarec); Hot Docs; AFI Docs; London

 

OD 1. APRILA OB 19.00 DO 28. APRILA

Tedenski pregled prireditev