• Klic divjine

  Film posnet po priljubljenem romanu Jacka Londona z istim naslovom je zgodba o velikem medsebojnem prijateljstvu med psom in človekom. Na sporedu od 20. 2. 2020.

 • 21 mostov

  Ameriški igralec Chadwick Boseman, poznan po vlogah v Maščevalcih in Črnemu panterju, v tem napetem trilerju igra policaja na lovu za morilci svojih kolegov. Sobota, 7.3.2020

 • Bloodshot

  Po žilah se mu pretaka tehnologija, ki mu daje neverjetno moč in sposobnost ozdravljenja. Nekoga takega še niste videli. Na sporedu od 12.3.2020

 • Emma

  V bleščeči satiri družbenega razreda in bolečini odraščanja se Emma prebija med neuspelimi poskusi romantičnih zbliževanj, da bi našla ljubezen, ki je bila že ves čas tam. 21. in 22.2.2020

Tedenski pregled prireditev

Na sporedu:

Pripovedke iz živalskega kraljestva (brez dialogov, 3+)

brez dialogov, dolžina: 38 minut, distribucija: Društvo 2 koluta.

 • 7 februar 2020
 • Število ogledov: 52
Pripovedke iz živalskega kraljestva (brez dialogov, 3+)

Šest kratkih likovno raznovrstnih pripovedk iz živalskega kraljestva za vso družino, tudi za najmlajše. Brez dialogov, dolžina: 38 minut, distribucija: Društvo 2 koluta.

V pisani družbi pernatih junakov, enega paglavca in drugih gozdnih prebivalcev bomo odkrivali pripovedi o pogumu, odraščanju, sprejemanju drugačnosti ter nenavadni kolesarski dirki.


Program:


Miriam gre na izlet k jezeru

Miriam Järve ääres, Riho Unt, Sergei Kibus, Estonija, 2017, 5 minut

Miriam odide na družinski izlet k jezeru. Po dolgem razburljivem dnevu se družina zvečer namesti v šotor. Kokoška pa ne more spati, zato se odpravi na sprehod. Zunaj sliši nenavadne nočne glasove in vidi oči, ki mežikajo v temi. Za dokaz posname pošasti okoli sebe s fotoaparatom. Pa so bile res pošasti?


Kuap

Nils Hedinger, Švica, 2018, 8 minut

Vsi paglavci iz mresta odrastejo v žabe. Naš mali paglavec pa bo moral še malce počakati. A v ribniku ne zmanjka stvari, ki jih je treba odkriti. In pomlad zagotovo spet pride naslednje leto.


Princ Ki-Ki-Do: Superdo

Grega Mastnak, Slovenija, 2018, 5 minut

Nekega jutra v Ki-Ki-Dojev gozd prileti nenavaden ptič – Superdo. V stilu superjunakov leti s pomočjo škornjev na reaktivni pogon. S prevaro in priliznjenim šarmom povsem osvoji srca gozdnih prebivalcev. A ne za dolgo!


Pav Pfau

Julia Ocker, Nemčija, 2018, 4 minut

Pav je na odru velik zvezdnik. A zasluge za slavo si lastijo tudi njegova peresa, ki zahtevajo svoj kos pogače.


Bela vrana

Bijela vrana, Miran Miošić, Hrvaška, 2018, 9 minut

Majhna bela vrana se ne ujame najbolje z jato črnih vran. Prav nasprotno, pogosto se ji posmehujejo in jo preganjajo. Ko pa se za njihovo življenjsko okolje začnejo viharni časi, jim prav mala bela vrana pomaga najti boljše bivališče.


Zadnji dan jeseni

Le dernier jour d’automne, Marjolaine Perreten, Švica, 2019, 7 minut

Gozdne živali skrivaj zbirajo zapuščene dele koles, da bi zgradile vozila po lastni meri. Obeta se vznemirljiva dirka – dirka na zadnji dan jeseni.


Na sporedu:

 • sobota, 8. 2., ob 17:00 (4 €)

 • petek, 28. 2., ob 17:00 (počitnice v kinu, 3 €)