• Zvok svobode // posneto po neverjetni resnični zgodbi

  Sobota, 30. 9., ob 20.00

 • *

  od 11. do 30. septembra 2023

 • P'estanian in trije smrčketirji (sinhronizirano) // to je zgodba o velikem junaku, v borbi za čast, zvestobo in prijateljstvo

  Sobota, 30. 9., ob 18.00 // Matineja, nedelja, 8. 10., ob 10.00

 • Dobrodelni koncert Tokac in Emanuela // koncert je do nadaljnega prestavljen

  Sobota, 7. 10., ob 20.00

 • Ninja želve: Mutantska ujma (sinhronizirano) // nove dogodivščine izbrane druščine – štirih ninja želv Raphaela, Leonarda, Michelangela in Donatella

  Matineja: nedelja, 1. 10., ob 10.00

 • Prvič po vsem // peti in zadnji del svetovnega fenomena Prvič

  Nedelja, 1. 10., ob 17.00

 • Nuna II // nadaljevanje izjemno uspešne grozljivke Nuna, ki je bila najdonosnejši film franšize Priklicanega zla

  Nedelja, 1. 10., ob 19.00 // Petek, 13. 10., ob 20.00 // Torek, 31. 10., ob 20.00

 • Nostalgija // po romanu Ermanna Ree

  Art kino: torek, 3. 10., ob 19.00

 

Na sporedu:

Izganjalec hudiča: Vernik

The Exorcist: Believer, grozljivka, 2023 (ZDA), angleščina, 121 minut, Film distribucije Karantanija Cinemas d.o.o.

 • 19 september 2023
 • Število ogledov: 24
Izganjalec hudiča: Vernik
Režija: David Gordon Green

Mineva natanko 50 let, odkar se je na velikih platnih predvajala najbolj grozljiva grozljivka v zgodovini in šokirala občinstvo po vsem svetu. Sedaj se pričenja novo poglavje - jeseni v kinematografe prihaja grozljivka Izganjalec hudiča: Vernik.

Grozljivko je režiral David Gordon Green, ki je skupaj s Petrom Sattlerjem tudi napisal scenarij, po zgodbi Scotta Teemsa, Dannyja McBridea in Davida Gordona Greena, temelji pa na likih, ki jih je ustvaril William Peter Blatty. Film sta producirala Jason Blum za Blumhouse ter David Robinson in James G. Robinson za Morgan Creek Entertainment.

V glavnih vlogah zaigrajo Leslie Odom, Jr., Ann Dowd, Jennifer Nettles, Norbert Leo Butz, Lidya Jewett, Olivia Marcum in Ellen Burstyn.

O FILMU:
Od smrti njegove noseče žene, ki je pred dvanajstimi leti umrla v potresu na Haitiju, Victor Fielding (nominiranec za oskarja Leslie Odom Jr.) sam vzgaja njuno hčerko Angelo (Lidya Jewett). Ko pa Angela in njena prijateljica Katherine (Olivia Marcum) izgineta v gozdu in se tri dni kasneje vrneta brez spomina o tem, kaj se jima je zgodilo, to sproži verigo dogodkov, ki bodo Victorja prisilile, da se bo soočil s čistim zlom in v svoji grozi in obupu iskal edino živo osebo, ki je že bila priča čemu podobnemu: Chris MacNeil.

Prvič po filmu iz leta 1973 oskarjevka Ellen Burstyn znova zaigra v svoji ikonični vlogi Chris MacNeil, igralke, ki jo je za vedno spremenilo to, kar se je pet desetletij pred tem zgodilo njeni hčerki Regan. V filmu igrajo tudi dobitnica emmyja Ann Dowd kot soseda Victorja in Angele ter dobitnica grammyja Jennifer Nettles in dvakratni dobitnik tonyja Norbert Leo Butz kot starša Katherine, Angeline prijateljice.

Ko je Izganjalec hudiča, ki temelji na knjižni uspešnici Williama Petra Blattyja, prišel v kina, je za vedno spremenil kulturo, izbrisal rekorde blagajn in si prislužil deset nominacij za oskarja ter postal prva grozljivka, ki je bila kadarkoli nominirana za najboljši film.

Četrtek, 12. 10., ob 19.00
Sobota, 21. 10., ob 20.00

 

Tedenski pregled prireditev