Mala morska deklica

The Little Mermaid, družinska avantura, 2023 (ZDA), 120 minut, angleščina, podnapisi, Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

  • 25 april 2023
  • Število ogledov: 167

Datum dogodka: 27. 5. 2023 ob 18:00

Mala morska deklica
Scenarij: Jane Goldman, David Magee, Rob Marshall
Režija: Rob Marshall

Težko pričakovana in z oskarjem nagrajena glasbena Disneyeva klasika, letos prihaja v igrani različici zgodbe o morski deklici, ki se zaradi ljubezni odloči zapustiti svoj pravljični podvodni svet.

Najmlajša in najbolj kljubovalna od hčera kralja Tritona, Ariel, hrepeni po tem, da bi izvedela več o svetu na drugi strani morja. Med potovanjem nad gladino, se zaljubi v princa Erica. Medtem ko je morskim deklicam prepovedano komunicirati z ljudmi, mora Ariel slediti svojemu srcu. Z zlobno čarovnico Ursulo sklene dogovor, ki ji da priložnost, da izkusi življenje na kopnem, a na koncu postavi v nevarnost svoje življenje in očetovo krono.

V filmu nastopajo pevka in igralka Halle Bailey kot Ariela, dobitnik nagrade Tony Award® Daveed Diggs kot glas rakca Sebastjana, Jacob Tremblay kot glas ribice Flounderja, Awkwafina kot glas galeba Scuttleja, Jonah Hauer-King kot princ Eric, dobitnik oskarja Javier Bardem kot kralj Triton in z dvema oskarjema nominirana Melissa McCarthy kot čarovnica Ursula.