Evropski art kino dan: Binti (za otroke in mladino 8+)

Binti, mladinski film, Belgija/Nizozemska (2019), 90 minut, Fivia

  • 30 september 2019
  • Število ogledov: 229

Datum dogodka: 13. 10. 2019 ob 17:00

Evropski art kino dan: Binti (za otroke in mladino 8+)
Kino Kulturni dom Slovenj Gradec se tudi letos skupaj z izbranimi člani Art kino mreže Slovenije pridružuje zdaj že tradicionalni akciji evropskih kinematografov, ki se bo odvila v nedeljo, 13. oktobra, ko bomo na ogled ponudili raznolike evropske filme.

Četrti dan praznovanja kina in raznovrstnosti evropskega filma bo potekal v 700 kinematografih po svetu. Nastal je na pobudo kinematografskih združenj CICAE in Europa Cinemas, katere član je tudi Kulturni dom Slovenj Gradec. Vstopnice za vse projekcije so že v prodaji.

Binti, mladinski film, Belgija/Nizozemska (2019), 90 minut, Fivia

Režija in scenarij: Frederike Migom
Igrajo: Bebel Tshiani Baloji, Mo Bakker, Joke Devynck, Baloji, Frank Dierens

12-letna Binti sanja, da bo postala slavna vlogerka. Z očetom sta iz Konga brez dokumentov prebežala v Belgijo. Binti želi živeti povsem normalno življenje, čeprav se z očetom pogosto skrivata pred policijo. 11-letni Elias v hiši na drevesu vodi Klub za rešitev okapijev, izumirajočih gozdnih žiraf iz Konga. Binti ga po naključju spozna, se pridruži njegovemu klubu in tako se začne vlogerska družbeno angažirana akcija.

Festivali, nagrade: Nagrada za najboljši film - JEF. Nagrada za najboljši film, posebna omemba – Montreal. Kristiansand. Zlin. Stockholm Junior.


NAPOVEDNIK


Na sporedu:

- nedelja, 13. 10., ob 17:00 (Evropski art kino dan, 4 €)