Evropski art kino dan: Alice in župan

Alice et le maire, komična drama, Francija (2019), 104 minute, Demiurg

  • 30 september 2019
  • Število ogledov: 67

Datum dogodka: 13.10.2019 19:00 Export event

Evropski art kino dan: Alice in župan
Kino Kulturni dom Slovenj Gradec se tudi letos skupaj z izbranimi člani Art kino mreže Slovenije pridružuje zdaj že tradicionalni akciji evropskih kinematografov, ki se bo odvila v nedeljo, 13. oktobra, ko bomo na ogled ponudili raznolike evropske filme.

Četrti dan praznovanja kina in raznovrstnosti evropskega filma bo potekal v 700 kinematografih po svetu. Nastal je na pobudo kinematografskih združenj CICAE in Europa Cinemas, katere član je tudi Kulturni dom Slovenj Gradec. Vstopnice za vse projekcije so že v prodaji.

Alice et le maire, komična drama, Francija (2019), 104 minute, Demiurg

Režija in scenarij: Nicolas Pariser
Igrajo: Fabrice Luchini, Anaïs Demoustier, Nora Hamzawi, Léonie Simaga, Antoine Reinartz, Alexandre Steiger, Maud Wyler, Pascal Rénéric, Thomas Rortais, Thomas Chabrol

Župan mesta Lyon, Paul Théraneau, ni v najboljši formi. Po tridesetih letih v politiki je ostal brez idej. »Počutim se kot dirkalni avto z močnim motorjem, ki mu je zmanjkalo goriva.« Da bi premagal težavo, najame mlado filozofinjo Alice Heimann. Med dvema popolnoma različnima človekoma se razvije dialog, ki ju zbliža in postavi pod vprašaj njuna prepričanja.
Pronicljiv, duhovit in nadvse aktualen film, ki zastavlja vprašanje: ali politiki manjka filozofije?

Festivali, nagrade: Cannes – sekcija Štirinajst dni režiserjev (nagrada Europa Cinemas Label).

NAPOVEDNIK


Na sporedu:

- nedelja, 13. 10., ob 19:00 (Evropski art kino dan, 4 €)