Film tedna: Srečen kot Lazzaro

Lazzaro felice, drama, Italija (2018), 125', Fivia

  • 3 april 2019
  • Število ogledov: 49

Datum dogodka: 23.4.2019 19:00 Export event

Film tedna: Srečen kot Lazzaro

Lazzaro felice, drama, Italija (2018), 125', Fivia


Režija in scenarij: Alice Rohrwacher

Igrajo: Adriano Tardiolo, Agnese Graziani, Alba Rohrwacher, Luca Chikovani, Tommaso Ragno, Sergi Lopez, Natalino Balasso, Gala Othero Winter, David Bennent, Nicoletta Braschi


To je zgodba o srečanju med Lazzarom, mladim kmečkim fantom, po srcu tako dobrim, da mu pogosto pripišejo počasno pamet, in Tancredijem, mladim plemičem pod prekletstvom svoje lastne domišljije. Življenje v osamljeni pastirski vasi Inviolata kroji strašna Marchesa Alfonsina de Luna, "kraljica cigaret". Ko Tancredi poprosi Lazzara, naj mu pomaga uprizoriti lastno ugrabitev, se med fantoma razvije prijateljska vez. Njuno nenavadno zavezništvo je za Lazzara svojevrstno razodetje, tako močno in dragoceno, da bo pripravljen potovati v času, da bi znova našel svojega prijatelja. Ko se Lazzaro prvič znajde v velikem mestu, je kot fragment preteklosti, ujet v sodobnem svetu.

Alice Rohrwacher nas znova popelje v idilično, brezčasno okolje italijanskega podeželja s pripovedjo o prijateljstvu in neizmerni dobroti. Nagrada za najboljši scenarij v Cannesu.


NAPOVEDNIK


  • torek, 23. 4., ob 19:00 (film tedna, 4 €)