Wolfov koncertni abonma in izven: Klavirski duo AnAntonio

Ana Josimovska Cagnazzo iz Makedonije in Antonio Cagnazzo iz Italije v Hiši Huga Wolfa

  • 24 januar 2019
  • Število ogledov: 58

Datum dogodka: 14.2.2019 19:00 Export event

Wolfov koncertni abonma in izven: Klavirski duo AnAntonio

Wolfov koncertni abonma in izven: Klavirski duo AnAntonio


Klavirski duo AnAntonio, ki ga sestavljata Ana Josimovska Cagnazzo iz Makedonije in Antonio Cagnazzo iz Italije, deluje od leta 2005. Priznana glasbenika, ki ju ne druži le predanost in veselje do glasbenega ustvarjanja, temveč tudi skupna življenjska pot, živita v Sloveniji. Oba pianista sta waldorfska pedagoga ter poučujeta klavir na waldorfski glasbeni šoli v Ljubljani.

Njun vrhunski glasbeni izraz so oblikovale bogate pianistične izkušnje, glasbene tradicije raznolikih kulturnih okolij in priznane glasbene ustanove, mdr. Akademija za glasbo v Ljubljani, Accademia Santa Cecilia v Bergamu, Accademia Angelica Costantiniana v Rimu, Accademia Musicale Pescarese in sodelovanje z uveljavljenimi glasbeniki, kot so Dubravka Tomšič Srebotnjak, Konstantin Bogino, Rita Trpčeva Popović, Maria Grazia Lioy, Carola Grindea, Noel Flores, Mikhail Voskresenski, Aldo Ciccolini, Bruno Rigutto, Marcella Crudeli.

Prejela sta nagrade s številnih mednarodnih tekmovanj in igrala z makedonsko ter slovensko filharmonijo, orkestrom glasbene akademije iz Pescare, mladinskim orkestrom Martinenga, orkestrom mednarodnega festivala iz Chioggie, na Kolarcu v Beogradu, v Narodnem muzeju v Sofiji, Teatru Paisiello v Lecceju, Sali Piatti v Bergamu, v Teatru Marcello v Rimu, na Slovanskem konservatoriju v Parizu, v Gotheanumu v Dornachu, v Michael Hallu v Londonu, na Akademiji za glasbo v Oslu ...

Vrsto let imata koncertna predavanja v organizaciji EPTA Slovenije in Italije.

V zadnjih letih oblikujeta programske sklope koncertov :“Tarantella”, “Preludij”, “Suita”, kjer pod okriljem oblike združujeta programe za klavir solo, klavir štiriročno in za dva klavirja. Prvi programski sklop sta izvajala na mednarodni EPTA konferenci v Oslu, leta 2014, kot slovenska predstavnika, ter izdala zgoščenko z istim naslovom.

Lokacija koncerta: Hiša Huga Wolfa, Glavni trg 40, Slovenj Gradec

Organizator: Kulturni dom Slovenj Gradec

Cena vstopnice za izven: 10 EUR