Wolfov koncertni abonma in izven: Kvartet rogov Slovenske filharmonije

Koncert bo v Rojstni hiši Huga Wolfa

  • 7 januar 2019
  • Število ogledov: 28

Datum dogodka: 24.1.2019 19:00 - 21:00 Export event

Wolfov koncertni abonma in izven: Kvartet rogov Slovenske filharmonije

Kvartet rogov Slovenske filharmonije je vrhunska tovrstna komorna zasedba v našem kulturnem prostoru. Kvartet Slovenske filharmonije sestavljajo hornisti Jože Rošer, Sarah Akif, Metod Tomac in Robert Prednik, ki so sicer že, razen Sarah, dolgoletni stalni člani orkestra Slovenske filharmonije. Jože Rošer je solo hornist Slovenske filharmonije.

Predstavljajo se na različnih koncertih, pred različno publiko. Izvajajo raznolik nabor skladb. Najraje pa originalne, prav za kvartet rogov napisane skladbe. Nekaj teh bodo predstavili na nocojšnjem koncertu.

Veliko se ukvarjajo z vzgojo mladih rogistov, saj se vsi poleg igranja v orkestru ukvarjajo tudi s

poučevanjem instrumenta.

Oba, Robert in Jože sta domačina na odru dvorane Huga Wolfa. Prav tukaj se je pričela njuna

glasbena pot. Robert se je začeli učiti igranja na rog pri prof. Viktorju Poplazu, Jože pa je prva znanja dobil od Martina Šmona. Vsi štirje so z odliko zaključili študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani in se izpopolnjevali pri različnih profesorjih še na raznih glasbenih Akademijah v tujini.

Tokratni koncert pa bosta popestrila še dva člana našega vrhunskega orkestra. To sta oboist Nicola Bignozzi in fagotist Lorenzo Contaldo. Predstavila se bosta z oboo in fagotom, ki sta sicer pihalna instrumenta, ampak se s svojim tonom čudovito zlijeta in dopolnjujeta z rogovi.