Wolfov koncertni abonma in izven: Lovro Pogorelić in Aleksandar Milošev

Cena za izven: 15 €

  • 27 november 2018
  • Število ogledov: 259

Datum dogodka: 6.12.2018 19:00 - 21:00 Export event

Wolfov koncertni abonma in izven: Lovro Pogorelić in Aleksandar Milošev

Dobitnik Prešernove nagrade Aleksandar Milošev je nastopal kot solist s slovensko, zagrebško in beograjsko filharmonijo, na mnogih festivalih vključno s Komornim festivalom Colmar (Francija), Poletni festival Dubrovnik, Mariborski glasbeni september in Festival Ljubljana. Je član godalnega kvarteta Tartini in vodja viol Slovenske filharmonije. Enako funkcijo je opravljal tudi v Münchenski filharmoniji, orkestru Philharmonia London, nemškem komornem orkestru in orkestru Arturo Toscanini.

Kot izredni profesor na zagrebški akademiji za glasbo poučuje violo, kar nekaj let pa je deloval kot gostujoči profesor na konzervatoriju za glasbo in ples Trinity Laban v Londonu.

 

Od svojega 17. leta Lovro Pogorelić redno koncertira širom sveta. Kot solist ali z orkestrom izvaja pianistične kreacije s prepričljivo močjo in nesporno individualnostjo. V kritiki izstopa: »Stil Lovra Pogorelića je precizen in vrhunsko izšolan …« G. Norris, The Daily Telegraph, London, 1988. »Poglejte edinstvenega umetnika, ki bo nedvomno razdelil mnenja. Sporen za ene, fascinanten za druge; zanimiv v vseh pogledih … « A Busser, Nice-Matin, 1992. »Klavirski talent iz kategorije velikanov …« P. Woetmann, Berlingske Tigendde, Kopenhagen, 1993. »Lovru Pogoreliću na Hrvaškem in izven nje ni potrebno prikazovanje in/ali dokazovanje: ta iznajdljivi umetnik poseduje zavidljivo notranjo polnost, ki jo s sabo prinesejo zrela leta …« H. Novak Penga, Klasika.hr, 2017.

Lovro Pogorelić poučuje klavir kot redni profesor na glasbeni akademiji v Zagrebu. V prostem času osvaja planinske vrhove.