Kulturni dom Slovenj Gradec

Logo

Kontakt

 •  

  KULTURNI DOM SLOVENJ GRADEC
  Francetova 5
  p. p. 51

  SI-2380 Slovenj Gradec

   

  Davčna št.: SI-10417443
  Matična št.: 5566355  

 •  

  BLAGAJNA, T. (02) 88 12 493

  Nakup vstopnic je možen samo pri blagajni KDSG. Blagajna je odprta uro pred vsako prireditvijo oziroma filmsko projekcijo. Rezervacija vstopnic je možna na obeh tel. št. v urah, ki so navedene spodaj, oziroma preko e-pošte:

  blagajna@kulturni-dom-sg.si 

   

  CENIK KINO VSTOPNIC:

  5,00 € = 3D filmi

  4,00 € = redna cena, kino ob kavi, torkov film tedna

  3,50 € = nedeljska filmska matineja 

   

  TAJNIŠTVO, T. (02) 88 45 005

  Pon. 8.00 – 10.00

  Sre. 8.00 – 10.00 in 13.00 – 15.00

  Pet. 8.00 – 10.00

Domov
A+ R A-

Koncert godalnega kvarteta Accademia z gostoma Sarah Akif in Jožetom Rošerjem

sobota, 23. 6. 2018, ob 21:00 v atriju graščine Rotenturn


Kvartet Accademia so leta 2009 ustanovili, takrat študentje profesorja komorne igre Tomaža Lorenza, danes pa vodilni slovenski komorni poustvarjalci, violinistki Mojca Fortin in Beti Bratina, violistka Gea Pantner Volfand in violončelist Zoran Bičanin.
Poleg dela s svojim že omenjenim ljubljanskim mentorjem so se izpopolnjevali še pri Triu di Parma, Ani Chumachenko, Nori Chastain, Wen-Sinn Yangu, ter članih slovitega Carmina kvarteta, pri katerih nadaljujejo magistrski študij komorne igre na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v avstrijskem Gradcu.
Uspešno obiskujejo tekmovanja - bili so finalisti tekmovanja »Amici della Musica«, polfinalisti tekmovanja na Festivalu Bled ter zmagovalci (2015) in
tretjenagrajenci na tekmovanju Primoža Ramovša (2012) - ter krstno izvajajo dela slovenskih skladateljev (med pomembnejša uvrščajo Kvartet št. 1 Blaža Puciharja inDa Pliši Pliši Čarni Kus Marijana Mlakarja).
Zasedba se je hitro uveljavila na najprestižnejših odrih v regiji in redno koncertira po Sloveniji, Srbiji, Italiji, Švici, na Hrvaškem ter Madžarskem.
Nastopili so v ciklu Jesenske serenade, dvakrat v koncertnem ciklu GM Oder, gostili pa so jih tudi Festival Bled, Echos Festival, Festival Lent in drugi. Na Norveškem so sodelovali pri krstni izvedbi komorne opere Heksehammeren Ragnarja Rassmusena, v Italiji s Fundacijo Santa Cecilia, ob počastitvi poljskega predsedovanja Evropski uniji pa so zaigrali tudi z znanim jazz saksofonistom Grzechem Piotrowskim.Marca so v abonmaju Veličastnih 7 Cankarjevega doma z newyorško plesno skupino Bill T. Jones/Arnie Zane Dance Company v Gallusovi dvorani z velikim uspehom izvedli dela Schuberta in Ravela.
Za svoje umetniško delovanje so prejeli Prešernovo nagrado Akademije za glasbo Ljubljana.

 

Slovenjegraško poletje 2018.

Vstop je prost!

Additional Info

 • Datum: 23. 6. ob 21:00
 • Lokacija: Graščina Rotenturn

Spletna stran kulturnega doma Slovenj Gradec uporablja piškotke, s katerimi omogočamo kvalitetno uporabniško izkušnjo in pravilno delovanje vseh funkcij spletne strani. Za nadaljevanje uporabe naše strani se morate strinjati s piškotki. Če bi radi izvedeli več o piškotkih, si preberite našo pravno obvestilo.

Sprejemem piškotke te spletne strani!

EU Cookie Directive Module Information