Kulturni dom Slovenj Gradec

Logo

Kontakt

 •  

  KULTURNI DOM SLOVENJ GRADEC
  Francetova 5
  p. p. 51

  SI-2380 Slovenj Gradec

   

  Davčna št.: SI-10417443
  Matična št.: 5566355  

 •  

  BLAGAJNA, T. (02) 88 12 493

  Nakup vstopnic je možen samo pri blagajni KDSG. Blagajna je odprta uro pred vsako prireditvijo oziroma filmsko projekcijo. Rezervacija vstopnic je možna na obeh tel. št. v urah, ki so navedene spodaj, oziroma preko e-pošte:

  blagajna@kulturni-dom-sg.si 

   

  CENIK KINO VSTOPNIC:

  5,00 € = 3D filmi

  4,00 € = redna cena, kino ob kavi, torkov film tedna

  3,50 € = nedeljska filmska matineja 

   

  TAJNIŠTVO, T. (02) 88 45 005

  Pon. 8.00 – 10.00

  Sre. 8.00 – 10.00 in 13.00 – 15.00

  Pet. 8.00 – 10.00

Domov » abonmaji » Wolfov abonma
A+ R A-

Wolfov koncertni abonma

E-pošta natisni PDF

PROGRAM ABONMAJA 2017–2018:

 

Sonata v italijanskem 18. stoletju
Eva Šulić / Renata Hil
Bel božič s Tremi tenorji
Slovenske klavirske miniature
Trio Phonos
Večer samospevov ob 158. obletnici rojstva Huga Wolfa
Odmevi reke Drave

 

Ljubiteljice, ljubitelji glasbe, koncertov, ki jih prirejamo v rojstni hiši velikega skladatelja Huga Wolfa v sodelovanju s Koroškim pokrajinskim muzejem in Društvom Hugo Wolf Slovenj Gradec, poslušali bomo sedem koncertov, od katerih bo eden že tradicionalno jubilejni koncert Društva Hugo Wolf Slovenj Gradec ob obletnici rojstva skladatelja. Uživali bomo v žlahtnih koncertnih dogodkih, ki bodo praviloma ob četrtkih ob 19. uri.
Vključuje se med ponujene obvezne izbirne vsebine za dijake srednjih šol.

 

 

19. oktober 2017
SONATA V ITALIJANSKEM 18. STOLETJU
Črtomir Šiškovič – violina
Luca Ferrini – čembalo

Luca Ferrini Črtomir Šiškovič
Črtomir Šiškovič, rojen v Trstu, je študiral in diplomiral z odliko na tržaškem konservatoriju G. Tartini. Študij je nadaljeval z Igorjem Ozimom in kvartetom Amadeus na Visoki šoli za glasbo v Kölnu, kjer je leta 1980 diplomiral z odliko in pohvalo ter dve leti kasneje opravil še koncertantni izpit. Kot solist igra z mednarodno uveljavljenimi orkestri in v dvoranah, kot so Cankarjev dom, Sanktpetersburška in Berlinska filharmonija. Leta 2001 je kot član kvarteta Tartini prejel nagrado Prešernovega sklada. V zadnjem času je bil večkrat angažiran tudi kot dirigent.
Luca Ferrini je študiral klavir, čembalo, orgle in orgelsko kompozicijo ter diplomiral z odliko na tržaškem in videmskem konservatoriju. Snemal je za številne evropske radijske postaje, posnel pa osemnajst zgoščenk (kot pianist, čembalist in organist). Trenutno je profesor klavirja, čembala in korepetitor na Umetniški gimnaziji v Kopru ter na Glasbeni akademiji v Ljubljani.

 


9. november 2017
EVA ŠULIĆ – violina
RENATA HIL – klavir

Renata Hil webEva Šulić 3

Eva Šulić je začela igrati violino s štirimi leti. Med letoma 2006 in 2011 je študirala na Konservatoriju J. J. Fux v Gradcu pri profesorju Helfriedu Fisterju, nato pa na Univerzi za glasbo in scenske umetnosti na Dunaju ter na Glasbeni akademiji v Zagrebu pri profesorju Leonidu Sorokowu. Kljub svoji mladosti ima za seboj številne uspešne nastope doma in v tujini. Kot solistka je koncertirala s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Zagrebško filharmonijo, Simfoničnim orkestrom hrvaške radiotelevizije, Dubrovniškim simfoničnim orkestrom in orkestrom Festivala Maribor. Prejela je več prvih nagrad na državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih: TEMSIG, Giuseppe Tartini, Ars nova, Stefanie Hohl.
Renata Hil je obiskovala Srednjo glasbeno šolo v Splitu in maturirala v razredu profesorice Olge Račić. Od leta 1984 je študirala na Umetniški akademiji v Novem Sadu pri profesorjih Jokutu Mihajloviću in Kemalu Gekiću, pri katerem je tudi diplomirala. Po diplomi se je izpopolnjevala na Mozarteumu v Salzburgu – klavir v razredu profesorja Karla-Heinza Kämmerlinga, komorno muziciranje v razredu profesorice Erike Frieser. Kot solistka in komorna glasbenica je pogosto nastopala doma in v tujini ter snemala za radio in televizijo. Kot korepetitorka je redno sodelovala na številnih mojstrskih glasbenih tečajih in tekmovanjih (Rudolf Matz, Antonio Janigro, Papandopulo).

 


15. december 2017
BEL BOŽIČ S TREMI TENORJI
Vladimir Čadež, Janez Triler, Tim Ribič – tenorji
Natalija Šaver – klavir
Carlos Robbier Valderrama Alvarado – tolkala

ribic bigtriler bigcadez bigpianistka bel božičtrije tenorji 2

 

V prazničnem decembru bomo prisluhnili trem tenoristom znamenite moške vokalne zasedbe Slovenski oktet. Vladimir Čadež in Janez Triler sta člana od leta 1996, Tim Ribič pa se je oktetu pridružil pred tremi leti. Za tokratni nastop so k sodelovanju povabili čilskega tolkalista Carlosa Valderramo, ki od leta 1983 živi in dela v Sloveniji, in pianistko Natalijo Šaver, eno najbolj samosvojih mladih glasbenic, ki se je kalila pri znameniti Dubravki Tomšič Srebotnjak.
Raznovrsten program bo v duhu božičnega časa. Prisluhnili bomo standardnim božičnim napevom, arijam iz priljubljenih oper, kot sta Verdijeva Traviata in Rigoletto, del repertoarja bo posvečen uspešnicam Andree Bocellija, slišali bomo nekatere klavirske mojstrovine, kot je Rahmaninova priredba Čmrljevega leta, za bolj sproščeno ozračje pa bodo poskrbele klasike iz zakladnice popularne glasbe, kot sta Elvisova Love me tender in All by myself Celine Dion.

 


18. januar 2018
SLOVENSKE KLAVIRSKE MINIATURE
Bojan Glavina – klavir

Bojan Glavina

Bojan Glavina, skladatelj, pianist, klavirski pedagog, predavatelj in publicist, je na ljubljanski akademiji za glasbo diplomiral iz orgel (prof. Hubert Bergant) in kompozicije (prof. Marko Mihevc). S skladanjem se je začel ukvarjati iz hobija, notranje potrebe po poglabljanju v zvočne domišljijske igre, mnogokrat pa je inspiracija za nastajanje skladbe nastala iz želje, da svojim učencem napiše nekaj, kar bi jim bilo »pisano na kožo«, skladbo, s katero bi se hkrati zabavali, v njej uživali, in napredovali pri klavirski igri.
Njegov skladateljski opus je izrazito bogat in raznovrsten (okrog 400 del). Med njimi je veliko nagrajenih na slovenskih in mednarodnih natečajih za kompozicijo (Italija, Hrvaška, Bolgarija, ZDA), pri raznih založbah pa je izšlo okoli petdeset njegovih samostojnih zbirk. Več kot polovico svojega opusa je posvetil otrokom in mladini. Zaradi neposrednosti glasbenega jezika, iskrenosti in zanimivosti glasbenih idej, subtilnosti in občutljivosti za otrokov svet domišljije in čustev so njegove skladbe dobro sprejete med mladostniki; tako je eden izmed najbolj izvajanih slovenskih skladateljev, čigar kompozicije so se uvrstile kot obvezne na uglednih tekmovanjih (TEMSIG, Chopinov zlati prstan, Tartinijevo tekmovanje).
Izšlo je pet njegovih zgoščenk: Zvočne pokrajine, zgoščenka s klarinetistom Robertom Staničem, zgoščenka s Triom Julius, Dih pomladi, Glasba letnih časov.

 


22. februar 2018
TRIO PHONOS
Maja Kastratovik – klavir
Orfej Simić – violina
Éva Simić-Németh – violončelo

Trio Phonos web

Pianistka Maja Kastratovik je nižjo glasbeno šolo končala pri prof. Sladjani Jovanovič na GBŠC Ilija Nikolovski-Luj v Skopju. Šolanje je nadaljevala v Moskvi, študij pa na moskovskem Konservatoriju P. I. Čajkovski. Magistrirala je na FMU v Skopju. Od leta 1996 do 2001 je bila zaposlena kot profesorica klavirja na GBČC Ilija Nikolovski-Luj v Skopju. Od septembra 2001 živi v Slovenj Gradcu in poučuje na slovenjgraški in konjiški glasbeni šoli. Leta 2011 je za posebne dosežke na področju kulture prejela Bernekerjevo plaketo.
Violinist Orfej Simić se je po končani glasbeni gimnaziji v Beogradu leta 1982 vpisal na slavni moskovski Konservatorij P. I. Čajkovski. Po dveh letih sta sledila zaključek študija in selitev v Avstrijo. Deloval je v Londonskem simfoničnem orkestru Academy of St. Martin in the Fields ter komornem orkestru Barbican Virtuosi. Živi v Celovcu in je prva violina Koroškega simfoničnega orkestra.
Violončelistka Éva Simič - Németh je po končanem študiju na Visoki šoli za glasbo Franz Liszt v Budimpešti leta 1995 z državno štipendijo in podporo fundacije Soros nadaljevala študij na Univerzi Johannes Gutenberg v Mainzu. Temu je na povabilo slavnega čelista prof. Janosa Starkerja sledil 2-letni magistrski študij na glasbeni akademiji v Bloomingtonu. Od leta 2000 je solistka Koroškega simfoničnega orkestra.

 


13. marec 2018
VEČER SAMOSPEVOV OB 158. OBLETNICI ROJSTVA HUGA WOLFA
Martha Hirschmann – mezzosopran
Andreas Lebeda – bariton
Breda Zakotnik – klavir

Wolfov tradicionalni koncert - Martha Hirschmann mezzosopranWolfov tradicionalni koncert - Andreas Lebeda baritonWolfov tradicionalni koncert - Breda Zakotnik klavir

Pianistko Bredo Zakotnik, do leta 2015 redno profesorico za interpretacijo samospeva in oratorija na salzburški Univerzi za glasbo in gledališko umetnost Mozarteum in častno članico Društva Hugo Wolf Slovenj Gradec, ter baritonista Andreasa Lebedo, profesorja solopetja na Univerzi Antona Brücknerja v Linzu, povezuje dolgoletno umetniško sodelovanje, ki je posvečeno predvsem samospevom Huga Wolfa, zato ju danes prištevamo med najpomembnejše raziskovalce in interprete glasbene literature v Slovenj Gradcu rojenega skladatelja. Za tradicionalni koncert ob obletnici Wolfovega rojstva sta v letu 2018 pripravila poseben program, s katerim se bosta poklonila genialnemu glasbenemu mojstru, pridružila pa se jima bo mlada avstrijska mezzosopranistka Martha Hirschmann, ki je v razredu profesorice Marjane Lipovšek končala študij solopetja na Univerzi za glasbo in gledališko umetnost na Dunaju. Odtlej je bila članica münchenskega in linškega opernega ansambla ter nastopila v številnih opernih produkcijah širom sveta, v letu 2016 z velikim uspehom tudi v korejskem Daeguju.

 


13. april 2018
ODMEVI REKE DRAVE
Andrej Ofak – kitara
Borut Mori – harmonika

Ofak Mori web
Andrej Ofak in Borut Mori bosta predstavila svojo novo zgoščenko Odmevi reke Drave, ki sta jo posnela v izjemno akustični cerkvi sv. Pankracija v Slovenj Gradcu. Oba sta z glasbo povezana od otroških let in ustvarjata v njunem lastnem avtorskem izrazu, ki se je v vseh teh letih razvijal popolnoma neobremenjeno, ter akademsko izobražena; študij glasbe sta zaključila v Gradcu.
V njuni glasbi se prepletajo spokojnost, veselje, povezanost in brezčasje. Čeprav so skladbe instrumentalnega značaja, je v njih čutiti zgodbe o naravi, prijateljstvu, ljubezni ter oddaljenih svetovih, ki se skozi lepoto glasbe približajo poslušalcem.
Odigrala sta mnogo koncertov, sodelovala ob otvoritvah umetniških razstav, popestrila marsikateri literarni večer, uglasbila in izdala zgoščenko Naj letim s teksti mladih slovenskih pesnikov, posnela glasbo za film. Prejela sta tudi nagrado za najboljšo priredbo ljudske pesmi.

 

Cenik abonmajev 2017-2018

Spletna stran kulturnega doma Slovenj Gradec uporablja piškotke, s katerimi omogočamo kvalitetno uporabniško izkušnjo in pravilno delovanje vseh funkcij spletne strani. Za nadaljevanje uporabe naše strani se morate strinjati s piškotki. Če bi radi izvedeli več o piškotkih, si preberite našo pravno obvestilo.

Sprejemem piškotke te spletne strani!

EU Cookie Directive Module Information